יום שבת, 22 באוקטובר 2011

משהו מתוק

עצוב. החופש תיכף נגמר.
רזי ואני החלטנו להכין משהו שיעודד את רוחנו -
מאפה עם שוקולד שנאכל ישר כשייצא מהתנור !
אבל קודם היה צריך למצוא בצק שיתאים לחומרים שיש בבית..ומצאנו:
3 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה
1 כף סוכר
250 גר' גבינה לבנה
6 כפות שמן
2 כפות חלב
2 ביצים
*לשים את כל החומרים במעבד מזון עד שיוצא בצק רך ודביק.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה.
להוציא מהמקפיא, לרדד לעלה צר וארוך ולמרוח בשוקולד.
אנחנו מרחנו נוטלה כי נגמר "השחר"(לצערי הרב ולשמחת רזי)
לגלגל לרולדה, לחתוך אותה לעוגיות ולהניח בתבנית.
(אפשר להניח את העוגיות על החתך ואז יוצאות "שושנים")
להכניס לתנור, 180 מעלות כ-20 דקות, עד שמזהיבות.
בינתיים להכין סירופ סוכר: 1/3 כוס סוכר+1/3 כוס מים
לבשל בסיר קטן עד שהסוכר נמס (2 דקות)
להוציא את העוגיות מהתנור ולמרוח אותן, מיד, בסירופ.
יוצאות חמות, מתוקות ונהדרות !
(ועוד לא דיברנו על הריח ...)
ומאוד משפרות את מצב הרוח !
בתאבון !

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה