יום ראשון, 28 בפברואר 2016

בלונדיס

כמו שיש בראוניס יש גם בלונדיס -
בהירים, מתוקים וטעימים נורא.
אתמול בבוקר ניסיתי להכין אותם
עם הרגוסה החדשה Blond - שוקולד לבן.


קצצתי את הרגוסה
והכנסתי למקפיא כדי שלא תימס בזמן האפיה


את המתכון מצאתי בספר שיש לי כבר המון שנים,
(זה מתכון שסימנתי לעצמי לנסות בגלל התמונות)
והוא פשוט ומהיר:

100 גרם חמאה
230 גרם סוכר דמררה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
180 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה

ממיסים בסיר את החמאה והסוכר ומצננים.
מוסיפים לסיר תמצית וניל,
טורפים פנימה את הביצים,
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים היטב,
משטחים את התערובת בתבנית משומנת/מרופדת בנייר אפיה,
מפזרים מעל את חתיכות הרגוסה הקפואות
ולתנור ב-190 מעלות צלזיוס
לאפות כ-20 דקות עד שמזהיב.


זה דחוס ודביק וטעים טעים טעים!
אפילו אור, שהיא לא ילדת מתוקים,
חושבת שזה עוגת אליפות.

(והצלחתי לגנוב כמה חתיכות אחרונות לצילום)


ובין כל האפיות הספקתי גם שש
מכונות כביסה...


 ולעבוד על חתול בשק 10.


שבוע טוב 
שיהיה לכולנו!

4 תגובות:

  1. מהמם. וגם הצילומים שלך תמיד כ"כ יפים, ובכלל הבלוג שלך תענוג.

    השבמחק
  2. נראה מדהים!
    הולכת לחפש בסופר רגוסה לבן :)

    השבמחק